Clubgeschiedenis
AOVV werd gesticht in 1932 in de afspanning St.-Sebastiaan, waar de toenmalige 18-jarige Lode Haemouts de eerste leden en spelers inschreef in zijn pasgeboren club. Later werd het clublokaal overgebracht naar Kamiel Van Lierde, waar nu café ’t Dorp is.   

De oorspronkelijke kleuren waren rood en groen, die later zijn overgegaan naar rood en wit. In 1954 werd het A-terrein aangekocht en men bouwde hier de kantine, die aanvankelijk ook dienst deed als “cultureel centrum” van onze parochie. Het was daar dat bijvoorbeeld de fanfare een concert gaf en vele repetities voor de toen smaakvolle operette-uitvoeringen plaatsvonden. Sinds 1994 is de kantine knap gerenoveerd, o.a. door Louis Van Roy, die ook drijvende kracht was achter de werkzaamheden in Boekelheem.

Op sportief vlak speelde de club meestal in derde provinciale. In 1961 werd de tot nog toe enige kampioenstitel gehaald en promoveerde men naar tweede provinciale, maar in 1965 degradeerde men terug naar derde. Bij de invoering van een vierde provinciale afdeling in 1972 werd A.O.V.V. daarin ondergebracht, maar in 1978 wisten ze terug op te klimmen naar de derde afdeling. En het verhaal hernam zich: in ’91 belandden ze in tweede provinciale, om een jaar later te zakken naar derde provinciale en om dan in ’99 naar vierde provinciale te gaan, waarin ze nu nog spelen. 

SK Hezewijk wordt gesticht op 10 november 1975 door Charel Mertens, Van Hooghten Augustinus, Van Hooghten Alfons, Melis Julien, Thijs Leo, Bruers Emiel, Hendrickx August, Danckers Ludo, Van Sweevelt Samuel, Fransen Roger en Wouters Hugo tevens tijdlang uitbater van café De Oude Vlier, het café aan het voormalige B-terrein dat een groot stuk van de clubgeschiedenis uitademt. Menig matchke of training eindigde steevast in De Oude Vlier. 

SK Hezewijk speelt niet van bij het begin haar thuismatchen in de alomgekende “Kuip” en op het nabijgelegen B-terrein. In de beginjaren heeft de club een voetbalterrein aan de andere kant van de snelweg vlakbij Taverne De Vlier als thuisbasis. 

Na een moeilijke start kan de club 9 jaar na de stichting de tot nu toe belangrijkste gebeurtenis van haar bestaan vieren. In het seizoen 1983-1984 behaalt SK Hezewijk de titel in 4de prov. E. De talentrijke ploeg onder leiding van speler-trainer Xavier De Busser speelt die bewuste zondag in 1984 kampioen op het veld van Flandria. Dat het binnenskamers goed zat bewees een lokale krant door citaten als deze te gebruiken :“het meest eigenaardige gehucht van Olen dat uitmuntend goed aan mekaar hangt” en dat “die goeie geest er o.a. en vooral gekomen is door de plaatselijke voetbalploeg”. 

Zo blijkt dat al van in de beginjaren de gemoedelijke sfeer, de ambiance hoog in het vaandel wordt gedragen. Nu, achtendertig jaar na de stichting, blijkt toch wel dat dit echt hét handelsmerk van SK Hezewijk was, is, en ongetwijfeld ook zal blijven. 

Zo is de club er in de loop van de jaren toch steeds in geslaagd om met een klein budget getalenteerde spelers aan te trekken. 

In 1997 wint SK Hezewijk de Vacla-beker na 1-1 (na 90 minuten) en na 5-4 in de strafschoppenreeks tegen Kasterlee. 

Een andere memorabele gebeurtenis is de bekercampagne die de club afhandelt in het seizoen 2003-2004. SK Hezewijk wint haar 4 duels in de voorrondes van de Beker van Antwerpen zodat de eerste plaats wordt behaald in de poules voor ploegen uit 1ste en 2deprov. zoals FC Nijlen. SK Hezewijk bekert dus verder en mag in de volgende ronde thuis spelen tegen 1ste provincialer Houtvenne. Het werd een match om nooit te vergeten… Door winst bekerde Hezewijk weer verder. Helaas wordt er in de volgende ronde eervol verloren op het veld van een andere 1ste provincialer Belgica Edegem. Maar ook dankzij de winst tegen Houtvenne kan Hezewijk in het seizoen daarop deelnemen aan de Beker van België. Dit moet een zeldzaamheid zijn in de moderne voetbalgeschiedenis, een club uit 4de prov. in de Beker van België!